På gång

För två år sedan ritade jag ett mönster i EQ7. Det var medan jag gick en kurs Abstract Art for Quiltmakers för Elizabeth Barton. Jag minns att jag jobbade rätt mycket med "colors and hues" och sydde en liten kvilt ca 20 x 20 cm men var aldrig riktigt nöjd (skall leta efter den för att se vad som blev fel, tror att den gick i grönt). Jag påbörjade också en större men inte heller den bra utan hamnade i skräphögen. När jag idag tittar på mönstret så undrar jag hur jag egentligen tänkte när jag ser alla vinklar och kurvor, hur lätt är det att sy?

 
Mönster ritat i EQ 7

Men skam den som ger sig, nu är jag inne på ett nytt försök. 
"En plats på jorden" (beskuren)

Det kanske inte lyckas den här gången heller men jag har påbörjat frihandskviltningen och även lite broderi. Arbetsnamnet är "En plats på jorden" och den kommer att mäta ungefär 50 x 50 cm.

Så här inför jul har jag också sytt några necessärer. Jag är mycket förtjust i mönster som ritats av Josef Frank och har därför inte kunnat förmå mig att kasta restbitar trots att jag inte vetat om eller vad de kan användas till. Nu går min lilla Janome varm och restbitarna förvandlas till något användbart!


Textil MirakelDe två första jag sydde (jag visar både fram- och baksida eftersom mönstret varierar) är enkelt och snabbt sydda med zigzag runt kanterna, de mäter ca 15 x 20 cm. Igår skar jag två till ca 20 x 25 cm och då bestämde jag mig för att prova vännen Carins förslag med fin avslutningskant på sömmarna!


Ja, fint blev det men jädrans vilket jobb! Jag har skurit till ytterligare en i samma storlek samt nio till i den mindre men det är kanske så att övning ger färdighet??? Eller jag kanske skall fundera på saken och lägga ner delarna i en låda igen, det är ju faktiskt inte så att det finns ett uppdämt behov av necessärer i vänkretsen.

En stor topp till ett överkast är klar och väntar på kviltning (den lär få vänta). Den är sydd av en Jelly Roll Amy Butler-tyger och ett äggskalsfärgat tyg från Moda.

Jelly Roll från Amy Butler

Mittpartiet på ett annat överkast är också klart (jag har inte ens hunnit pressa det) och nu väntar två bårder. Serien heter "Sturbridge" från Moda. På kviltfestivalen i Birmingham i fjol delades det ut små minicharms ur den serien och dessa har jag kombinerat med enfärgade tyger jag hade från Oakshott och så har jag naturligtvis kompletteringsköpt mer tyg ur serien, det var väl det som var tanken med det hela? Hur som helst tycker jag att tygerna är mycket vackra och de har varit roliga att arbeta med.

Det är fredag och jag länkar till Nina Marie's Off the Wall Friday, gör ett besök och se vad andra har gjort under veckan!
Serien "Sturbridge" från Moda och tyger från Oakshott

Kommentarer

 1. I love the hand stitching on your abstract piece. It really creates lovely texture! I look forward to seeing your progress!

  SvaraRadera
 2. Så glad man kan bli av att titta och beundra så myckert vackert. Tack
  Louise D

  SvaraRadera
 3. Love the Place on Earth and your ability to sew curves is amazing! Thanks for sharing.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!