En plats på jorden

Nu är min kvilt "En plats på jorden" klar och jag är nöjd med resultatet. Tygerna är handfärgade i Procion MX, jag har använt både bomull och linne samt graderat färgningen. Nere till höger på kvilten syns ett par bitar som är färgade i Arashi-teknik, en variant av Shibori. Kviten är sydd och frihandskviltad på maskin och slutligen har jag sytt dekorstygn med pärlgarn.

"En plats på jorden", 34 x 34 cm


Detalj av mittpartiet

Nu måste jag ta itu med en uppgift jag har i en grupp på temat "Staden". Jag hade gjort en skiss och börjat lite men sedan visade det sig att jag missförstått vilken storlek kvilten skulle ha så nu måste jag tänka om.


Jag har börjat att skära ut några fler pappmallar mörkt - medel - ljust för att pröva mig fram men jag måste ha mer bakgrundstyg också. Ledsnade och lekte istället med ett motiv med sjöbodar, det kan bli en liten nätt kvilt.


 
Det är fredag så jag länkar till Nina Marie's Off the Wall Friday, gör ett besök och se allt fint som har gjorts under veckan!

Kommentarer

  1. Love the flow of lines on your A Place On Earth piece. Monochromatic quilts are difficult to do, but you make it look easy.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!