Staden igen

Jag har fått några synpunkter på Staden, konstruktiv kritik, så jag har gjort ett par ändringar. En byggnad i förgrunden har gått från mycket mörk till ganska ljus. Det var bra att bryta det mörka fält som uppstått och som gav ett mycket kompakt intryck. Sedan har jag också lagt till ett par skuggade silhuetter i bakgrunden. Nu skall Staden få "mogna" lite.

Detalj av "Staden"
För 18 månader sedan blandade jag till Procion MX färglösningar som jag har förvarat i ett separat kylskåp sedan dess. Det är väldigt lång tid men jag har gjort så tidigare och det har gått fint att använda färgen om man inte förlitar sig allt för mycket på nyansernas exakthet. Jag brukar färga upp lösningarna till kviltbaksidor och det brukar gå utmärkt. Igår gjorde jag fyra färgbad och jag har använt mig av Better Black, Cobalt, Fuchsia, Lemon Yellow, Turquoise och Deep Orange (Dharma Trading). 
Orange/Cobalt/Svart

Lemon Yellow/Cobalt

Fuchsia/Orange/Cobalt
De här tygerna blev ungefär som jag tänkt men nästa tyg där jag använde Fuchsia och Turquoise blev inte bra, den turkos lösningen fungerade inte. Nu tror jag att temperaturen på turkos helst skall vara lite högre än på övriga lösningar men tyget blev i alla fall OK.
Fuchsia/Turquoise
Jag har också haft en hel del alginat (förtjockningsmedel) tillblandat i kylen sedan länge och idag har jag tagit fram och blandat till alginatet med färglösning för att använda till screentryck. Jag skall testa en metod att måla på duken, låta torka och sedan trycka på tyg genom att lösa upp färgen, det kallas Deconstructed Screen Print. Tyvärr tror jag inte jag får fram tillräcklig effekt, får se när jag börjar bearbeta duken i morgon. Jag länkar detta till Off the Wall Friday, klicka på länken och se allt vackert!
Duken täckt med färg

Kommentarer

  1. Hej Vera, så roligt att se din blogg! Inspirerande att se allt du lagt ut. Tänker att jag ska ta tag i en egen blogg, kul att dela med sig på ett enkelt sätt. Så får vi fortsätta jobba på våra cityscape tills vi ses i april i Fjuckby. Hälsningar Anna

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!