Avklarat och på gång

Jag har sytt klart en kvilt av tyg ur serien "Sturbridge" av Kathy Schmitz för Moda kombinerat med enfärgade tyger från Oakshott. Kvilten mäter 230 x 160 cm och jag har kviltat den med raksöm.

Jag berättade tidigare att jag skulle testa en teknik som heter Deconstructed Screen Print. Det första försöket blev misslyckat men jag tvättade ren ramen, lade på ny färg och gjorde mer distinkt mönster.
Ramen täckt med färg som jag gjort mönster i

Jag lyckades bättre denna gång och fick tre spännande tryck - som jag inte vet vad jag skall ha till.Det var en rolig teknik och jag kommer att testa igen för att lära mig ordentligt, men just nu har jag mycket annat på gång.
Min Cityshape-kvilt är inte klar men jag har hunnit så långt att jag kan börja kviltningen. Nästa vecka skall jag börja en kurs på Academy of Quilting, "Mod Meets Improv" med Elizabeth Barton som lärare. Jag har gått två kurser för henne tidigare och tycker att hon är en bra lärare. Igår färgade jag en del tyg i olika grå nyanser för att komplettera min tyghög.
Tidigare har jag färgat mycket rött, grönt och brunt. Jag använder Procion MX reaktiva färger och tycker att de ger bra resultat. Nu har jag köpt en ny blå kulör, Cerulan, som jag inte riktigt gillar. Tidigare har jag haft Cobalt Blue och jag vill återgå till den men jag har bara lite kvar.
Jag vill också försöka hinna delta i "Portrait Shuffle" som Through Our Hands arrangerar i samarbete med Save the Children. Ni kan läsa mer om detta genom att klicka på knappen uppe till höger.

Kommentarer