Ett UFO mindre

FB-gruppen "Art Quilts" har haft en utmaning i juni med på temat "Yellow". Jag kom att tänka på en liten Art Quilt som aldrig blivit klar. Jag tog fram den, kviltade klart, la på lite mer färg och simsalabim så var "Taraxacum" färdig!


"Taraxacum" 12" x 12"

Bakgrunden är mycket ljust, nästan vitt tunt linne. Efter kviltningen har jag målat med Paint Sticks. De gula maskrosorna är klippta rundlar av siden (fram- och baksida av tyget) som jag jackat och applicerat med hjälp av Mistyfuse och raksöm. Maskrosbollarna är silkefibrer applicerade på maskin. Jag har målat lite brunt på dem med Setacolor. Härlig känsla när UFOn blir klara! Detta har nog legat ungefär ett år. Nu när jag ser resultatet önskar jag att bakgrunden hade varit mörkare för att ge mer kontrast, kanske skulle jag också haft i någon grön detalj, en knoppig blomma eller ett blad.

Veckan avslutas med att jag sytt på binding på en liten babykvilt. Det är underbart med Susie's Magic Binding där man slipper handsömnad!
Babykvilt i sommarprakt


Det är fredag så jag länkar till Nina Marie's Off the Wall Friday, besök hennes blogg och se allt vackert som gjorts under veckan!

Kommentarer

 1. It's a beautiful little quilt. I machine sew my binding on the back of the quilt, fold it over to the front, and use my fancy thread and fancy stitches to sew the binding on the front of the quilt. No hand stitching!

  SvaraRadera
 2. Jag beundrar Din quiltning som Du visar oss här!

  Dollandesign

  SvaraRadera
 3. Magnifique le quilt jaune , j'aime bien le quilting et la broderie

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. I love the yellow art quilt, the quilting is great! Really love it; and the sweet baby quilt :-)
  xx

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!