Midsommar

 
Midsommaraftonen var fin, vi hade tur med vädret - det regnade inte i alla fall - och många barn och vuxna som dansade. Framemot kvällen kom kylan, man kan säga att "Midsommarnattens köld var hård", snapsen värmde några, filtar oss andra.


Idag skall jag ta upp vår första färskpotatis "Amadine" odlad i hink. Det är en tidig sparrispotatis som är jättegod, tror nog det blir en liten sillbit och snaps till det.

 
I väntan på midsommar gick jag igenom mina UFOn och började så smått med lite planering inför sommaren. Jag åker till Festival of Quilts i Birmingham tillsammans med Anne Jennische och Yvonne Kervinen i augusti. Jag kommer att visa mitt verk "Seven Generations" som jag visar en detalj av här. Jag har tryckt brev och porträtt med bläckstråleskivare direkt på tygerna, porträtten är råkantsapplikationer. Spetsar, broderier, linne och sidentyger, allt är raksömskviltat.
 

Detalj av "Seven Generations"

Till Open European Quilt Championship, OEQC, i Maastrich hade jag anmält en Art Quilt "Between Dusk and Dawn" men hela mässan är inställd vilket naturligtvis blivit en besvikelse, men det kommer väl nya tillfällen längre fram, jag visar en detalj av kvilten. Bakgrunden är färgat bomullstyg och byggnaderna är råkantsapplikationer av tyg tryckt med akryl på Gelliplate. Detaljer av färgad sidenorganza och syntetisk chiffong. Raksömskviltad.
 
Detalj av "Between Dusk and Dawn"
Jag har också testat lite Deconstructed Screen Print och enbart använt svart Procion MX som pigment.
Den infärgade screenduken ligger på tork
Trycken, utförda på sodabehandlat tyg, är väl inplastade och ligger i solvärmen
 

Tre färdiga tryck som skall användas till vad?
 
 Jag länkar detta till Nina Marie's Off the Wall Friday, gör ett besök och se allt vackert och spännande som visas!

Kommentarer

  1. What fun to see you sporting your Midsummer finery. Your deconstructed screen prints are stunning.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!