Självporträtt

Självporträtt 8" x 10"
I en Facebook-grupp som jag är med i fick vi en utmaning att göra ett självporträtt. Jag tänkte hoppa över men antog utmaningen och använde Photoshop och bläckstråleskrivare för att skriva ut på ett ark som jag gjort av silkefibrer. Det är kardade fibrer liknande fetvadd. Jag brukar dra ut dem på ett bakplåtspapper, spraya med vatten och sedan pressa torrt med strykjärn. Fibrerna innehåller ett naturligt klister och det är viktigt att man skyddar strykjärnet. Porträttet har jag fäst på en bakgrund av linne och slutligen broderade jag några stygn som dekor.

Jag skrev tidigare om Deconstructed Screen Print, det är verkligen en teknik som jag tycker är rolig och vill försöka lära mig lite mer. Tygerna blir jättefina som bl a bakgrunder. Jag har gjort några tryck i brun/blått och just nu ligger en svart duk på tork.

Jag är sent ute men hinner nog länka till Nina Marie's Off the Wall Friday, hoppas ni besöker hennes blogg! Nästa vecka reser jag till The Festival of Quilts i Birmingham, det skall bli jättekul!

Färdigt till bakgrund

Screenduk på tork

Kommentarer