18 augusti 2017

The Festival of Quilts 2017

Nu är jag laddad! Jag är full av inspiration och idéer efter att ha tillbringat tre dagar på FOQ i Birmingham. Vad var bäst? Jag vet inte, kanske att se många av de verk jag tidigare bara kunnat beundrat på bild och läst om i verkligheten. Hur många gånger har jag inte studerat Heather Dubreuils konst och funderat på utförandet, enkelheten. Nu fick jag tillfälle att studera det i SAQA: Tranquility och det gjorde starkt intryck.

Heather Dubreuil "Come Sit with Me, Patrick Caulfield"
Detaljbild #1

Detaljbild #2
Mirjam Pet Jacobs "Foremothers", detalj #1
Mirjam Pet Jacobs hade en mycket fin installation med porträtt av tjugo anmödrar från gamla familjealbum. De är tecknade på bomullstyg med Inktense Pencils, handsydda kanter. Installationen var svårfotograferad men bilderna ger åtminstone en viss uppfattning. Hon är mycket inspirerande och uppmuntrande som lärare!Mirjam Pet Jacobs "Foremothers", detalj #2
Elizabeth Barton "Sailing"
Elizabeth Barton har jag gått kurser för men aldrig sett hennes arbeten i verkligheten så det var extra roligt att hitta hennes "Sailing" hos Through Our Hands.

Hos Through Our Hands fastnade jag också för ett dämpat verk som såg intressant pixlat ut När jag tittade i kameralinsen för att ta ett foto blev jag helt överraskad att se ett porträtt framträda! Jag hade absolut inte sett det innan jag tittade i kameran. Om jag inte har helt fel (har tappat bort min notering) är det Sandra Meech som har gjort tavlan och det är ett självporträtt.
Sandra Meech

Jag hade också sett fram emot att få se den fantastiska utställningen Mastery Sustaining Momentum. Framstående artister som Margaret Boys-Wolf, Heide Stoll-Weber, Gerri Spilka m fl hade inbjudits att skapa tre verk vardera till denna utställning. Tyvärr var inte Nancy Crows verk med och fotografering var inte tillåtet men vi får trösta oss med filmerna på YouTube (länken i början av detta stycke).

The Portrait Shuffle hade lockat många att skicka bidrag, nu blir det spännande att se vilket porträtt jag kommer att få i utbyte
Portrait Shuffle (mitt bidrag är nr 3 från vänster)
Annabel Rainbow och Laura Kemshall, som står bakom Through Our Hands, fortsatte att "måla in pengar" till Save the Children  
 
Laura Kemshall
Annabel Rainbow

 
Committed to Cloth visade bl a Screen Printing och Breakdown Printing, eller Deconstructed Screen Printing som det heter i USA, jag lärde mig massor och köpte Claire Benn & Leslie Morgans böcker "Screen Printing- Layering textiles with colour, texture & imagery" och "Breakdown Printing - New dimensions for texture & colour"
Elaine Griffith demonstrerar Breakdown Printing

Screen Printing förbereds
 Ett (enkelt???) sätt att måla med Procion MX och Manutex var fascinerande att titta på.

 
Jette Clover är en annan av mina lärare och hon hade med ett finstämt verk i SAQA: Tranquility, lite annorlunda än de jag har vant mig att se
 
 Jag slutar med att visa några svenska tävlingskviltar, först ut är min egen
 
Vera Holmgren, "Seven Generations"

Yvonne Kervinen "Spring"

Yvonne Kervinen "Vulcano"
Yvonne Kervinen "Fire", tilldelades Highly Recommended
(foto Anne Jennische, FB)
Margreth Säterhalls "We Carry Life" var Sveriges bidrag till  EQA: Diversity in Europe (European Quilt Association). Vart och ett av de 17 medlemsländerna får presentera ett verk.
 
Margreth Säterhall "We Carry Life"
Fortsättning följer men nu länkar jag till Nina Marie's Off the Wall Friday. Härnäst kommer jag nog att berätta om ett par intressanta föredrag.

6 kommentarer:

 1. Så mycket spännande och tack för att du visar från Birmingham.

  SvaraRadera
 2. What a wonderful show! Thank you for sharing your pictures with us!

  SvaraRadera
 3. Thank you for sharing your trip, and congratulations on "Seven generations" !
  xx

  SvaraRadera
 4. Un grand merci pour ce compte rendu du FOQ, c'est super.

  SvaraRadera
 5. Some wonderful work there. I love those portraits. Thanks for sharing.

  SvaraRadera
 6. Mange tak for dine indlæg fra Birmingham. Dejlige og spændende ting.

  SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!