Arbeten på gång

I dag på morgonen lekte jag lite med Procion MX på tyg. För ett par månader sedan gjorde jag iordning en stor bunke med alginat - egentligen alldeles för mycket, det blev så av misstag - som jag förvarar i kyl. Nu blandade jag till lite algiat med Lemon Yellow och en annan pyts med alginat och Cerulan och drog över en screen som jag förberett tidigare bara för att testa. Nu har jag plastat in tyget så att färgen får reagera med det sodapreparerade tyget. Spännande!

Breakdown Printing
 Jag har lärt mig att i USA heter den här tekniken Deconstructed Screen Printing men i England kallas det Breakdown Printing.

När jag gick "Mod Meets Improv" för Elizabeth Barton hade jag i uppgift att göra en massa skisser. Jag tänkte sy upp några av skisserna nu och det som har hamnat på designväggen är i svart/vitt. Känner mig lite kluven inför uppgiften men jag skall slutföra den!

Detalj av pågående arbete
Jag har gjort klar ytterligare en stadsbild, "Storstad # 2", med akryltryckta råkantsapplikationer på handfärgat bomullstyg. Den kommer att vara med på Uppsala Konstnärsförenings vernissage under Kulturnatten den 9 sept.

"Storstad # 2" 60 cm x 71 cm
Jag länkar till Off the Wall Friday, gör gärna ett besök!


Kommentarer

  1. Dejligt bybillede. Glæder mig til at se dit færdige resultat udfra skitsen.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!