Nystart

Mirjam Pet Jacobs "Suus"

Jag har tidigare berättat att jag deltar i en Portrait Shuffle https://portraitshuffle.blogspot.se/p/about-portrait-shuffl…
och i veckan fick jag mitt "utbytesporträtt". Jag blev så glad för det var ett porträtt gjort av Mirjam Pet Jacobs, "Suus". Hon hade en så fin installation, "Foremothers", på Festival of Quilts och detta porträtt ingår i serien. Jag har tidigare gått ett par kurser för Mirjam och jag beundrar verkligen hennes konst!

16-ruta
Under veckan som gått har jag sytt på binding på ett täcke och äntligen är min 16-ruta klar! Köpte för ett par år sedan två Jelly Rolls Amy Butler-tyg från Missouri Quilt. När kuvertet kom var det trasigt och tomt. Reklamerade både hos säljare och Posten (det var före Post Nord) och Missouri skickade genast två nya som jag använde i en pläd. Ett par månader senare hade Posten hittat mina rullar och skickade dem till mig. Inte precis mina favorittyger men nu är täcket 160 x215 cm klart!

Igår kände jag att nu kan jag börja på något helt nytt, jag vill inte fortsätta på min serie "Mothers" utan göra en nystart. Något i vitt eller gult tänkte jag och började rota bland mina tyger men fann ingen inspiration. Det var en gråtrist dag, tunga moln och ett evigt regnande så det slutade med att jag kröp upp i soffan med en bok. Inspirationen kommer nog med solen en annan dag.


På lördag den 9 sept har vi Kulturnatt i Uppsala. Uppsala Konstnärsförening kommer att ha en samlingsutställning med vernissage på Kulturnatten och alla intresserade är välkomna till Galleri Upsala 1810, Svartbäcksgatan 21! Jag kommer att visa några av mina senaste verk.

Jag länkar till Off the Wall Friday och hoppas att ni gör ett besök!
 

Kommentarer