En värld av konst

Vi har redan hunnit en bit in på året och vintern är ovanligt bister. Häromdagen hade vi -17 grader och massor med snö, men det är ju så det skall vara på vintern, eller hur? Småfåglarna matas och vi får dagligen besök av en liten ekorre.

 


 I stan ser man många frusna kajor
 
Jag har redan hunnit med ett par konstresor. Den första gick till Villa Akleja i Vaxholm som ursprungligen var J.A.G. Ackes ateljé men som nu, efter ett kort mellanspel med Börje Salming som ägare, har Claes Moser som ägare. Han och hans fru tar emot grupper för visning och det är en upplevelse att få se och höra alla berättelser om konsten och konstnärerna.

Nästa resa gick till Waldemarsudde och Sigrid Hjerténs underbart färgstarka tavlor! Jag skall nog ta mig dit igen senare i vår för en visning, det fick vi tyvärr inte vid vårt besök. Men vi hann också med att se Suzy Strindbergs vackert broderade landskap i tunnaste silketråd. Nästa stopp var Vårsalongen på Liljevalchs, som vanligt en blandning av i mitt tycke bra och mindre bra konst. Yngst var en 19-åring som hade tecknat mycket fina "landskap" av ansikten (hon kallade dem faktiskt så).

En snabbis till Millesgården blev det också en dag i isande vind och ymnigt snöfall, inte riktigt som man är van att se Poseidon.I Åhuset, Uppsala pågår just nu en lite spännande och intressant utställning "Jag - Kvinna" som säkert kan ge upphov till många diskussioner.

Jag länkar till Off the Wall Friday och hoppas ni gör ett besök.

Kommentarer

  1. Yes, life goes on even in snow, but not in UK, we just don't know what to do with it, LOL!
    xx

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!