Modernt

Skiss # 1
 
Jag håller på att kvilta på ett litet projekt, en av mina skisser som jag gjorde på Elizabeth Bartons kurs "Mod Meets Improv". Jag har använt linne, det gula och svarta är handfärgat, tråden är Superior King Tut svagt gråmelerad. Tanken är att jag skall fylla alla fält med tät raksömskviltning, men jag är inte riktigt nöjd med dessa stora vita fält trots att jag älskar Piet Mondrians tavlor. Gör man en skiss är det lätt att det blir nästintill en kopia.

Skiss # 2


Pågående projekt

 
Jag är mycket förtjust i många av Deborah Boscherts verk, med små medel gör hon mycket uttrycksfulla och vackra art quiltar. På Festival of Quilts i Birmingham 2017 såg jag hennes "Rising and Setting" som ingick i "A Matter of Time" med Brenda Gael Smith som curator.


Deborah Boschert "Rising and Setting"
 

Igår laddade jag ner Art Lessons 11 och 12 av Deborah Boschert, "Tiny Textured Treasures" och "Expressive Surface Design", väldigt instruktiva häften som också innehåller filmade instruktioner. Sedan tidigare har jag hennes bok "Art Quilt Collage", den läser jag ofta i.
Jag länkar till Off the Wall Friday

Kommentarer

  1. Hi Vera! I am delighted to see that you enjoyed my art quilt collage "Rising and Setting" that was part of the Matter of Time exhibition. Thank you so much for sharing it!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!