Arbetet fortsätter

Det är inte direkt väder för kviltning nu, snarare solfärgning, men mitt arbete med den blå kvilten fortsätter. Jag har maskinkviltat i en del av de tryckta rundlarna med tråden Madeira Glamour 12 som är en vit tråd med guld och silver som jag tycker är fin att använda. Eftersom det är metalltrådar i den så är det viktigt att använda rätt nål, men det är smidig och bra. Jag har också stygnsatt vissa partier med pärlgarn.


Till vänster avfärgning med Bleach Pen, till höger avfärgning med Bleach Paste
 
Jag misslyckades med mitt vackra bruna tyg! Jag hade tryckt på tyget med änden av en träbit doppad i klorinpasta, det blev en så vacker effekt. Nu hade jag tänkt att jag skulle fortsätta att bleka i schabloner och ta fram frökapslar av vallmo, det blev inte bra! Jag har skurit bort det misslyckade trycket och jobbar nu med en ny layout av tyget som jag räddade. Man lär i alla fall av sina misstag.Torsten Jurell tillsammans med några av sina porslinsskulpturer


I lördags var vi på vernissage på Avesta Art där min bror Torsten Jurell har en stor utställning "Illusioner/Allusioner" med mäktiga skulpturer och skuggspel som verkligen är värt ett besök!
 Jag länkar detta till Nina Marie's Off the Wall Friday
 

Kommentarer

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!