Solfärgning

Planeringen för dagen är att jag skall förbereda det arbete jag skall ta med mig att sy på i Söndagsgruppen i morgon. Men det finns annat som lockar mer, t ex att utnyttja solen och färga lite tyg. Igår testade jag lite solfärgning på vanligt enkelt bomullstyg med textilfärg, Palett, från Panduro. Först drog jag över ett lager gult och lade på ormbunksblad. Sedan gjorde jag om proceduren med ett lager grått. Det går att se en skuggning i bakgrunden och jag är rätt nöjd men eftersom tyget var en enkelt provlapp saknar jag lystern i färgerna.

 
Jag hade grå färg kvar som var utblandad i vatten så idag bestämde jag mig för att solfärga på sidenorganza. Men jag ville se om jag kunde få fram en skuggeffekt genom två lager, underst ett bomullstyg i skjortkvalitet och överst sidenorganza.Jag bredde ut tygerna på plast och vattnet gjorde att tyget formade vågor eller veck men jag tycker att det blev effektfullt.
 
 
Jag länkar till Off the Wall Friday innan jag sätter mig vid symaskinen och frihandskviltar som planerat - men det finns fortfarande annat som skulle vara roligare att göra.

Kommentarer

 1. Det er blevet vældig smukt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Gurli, ja jag tycker också att det blev bra, hoppas att jag lyckas göra något fint av det också!

   Radera
 2. Your leaf printing is stunning. Love the different effects you achieved.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!