Bloomsbury Spirit

I torsdags besökte jag Artipelag och såg utställningen Bloomsbury Spirit, en helt fantastisk utställning! Vi fick en timmes guidning och hade sedan gott om tid att gå runt på egen hand men ändå önskar jag att jag hade haft en möjlighet att åka och se utställningen en gång till!
Karen Gabel Madsen hade målat sex stora målningar i akryl på duk. Målningarna var placerade framför konsthallens stora fönster och skulle föreställa platser där Bloomsburygruppen rörde sig. Vid målningen från King's Cross kunde man läsa: "Oräkneliga hjul rullar och fötter trampar alldeles över mitt huvud. Civilisationens stora stråk möts här och går ut åt det ena eller andra hållet." Texten är hämtad från Virginia Woolf, Vågorna.
Karen Gabel Madsen: King's Cross Station, 2018 (något beskuren)
 
Det fanns många exempel på deras heminredning och textilier, köksbordet och stolarna skulle jag gärna vilja ha och Aga-spisen gör mig nostalgisk, en sådan hade min mormor.

Kudden i mitten är sydd av linnetyget "White", design Vanessa Bell för Omega Workshops
 
Skåp och stol utförda för Omega Workshops
Inför besöket på Artipelag hade jag läst "Ta sig frihet" av Ingela Lind som var kurator för utställningen, en mycket intressant och läsvärd bok även om man inte har tillfälle att se utställningen!
Jag länkar till Nina Marie's Off the Wall Friday

Kommentarer