Fortsätt till huvudinnehåll

Det kunde ha blivit katastrof

Mitt verk Acorn/Ekollon antogs av juryn till SAQA (Studio Art Quilt Associates) Virtual Gallery Plurality of Voices. Juryn bestod av Claire Passmore och Geneviève Attinger, detta är andra gången jag fick ett verk antaget, jag har ett porträtt tidigare i No Limits.

Acorn/Ekollon 30 x 30 cm

Swedish - Danish Challenge fortsätter, det är bara fyra bilder kvar att göra sedan har vi gjort 18 st 15 cm x 15 cm var.

Swedish - Danish Challenge 13/18

Jag har också tänkt att delta i SAQA Europe & Middle East projekt Orientexpressen. Varje deltagare skall göra en panel 25 cm x 50 cm på temat. Jag har gjort en panel men blev inte helt nöjd så häromdagen började på en ny som går lite mot Art Noveau. Jag målar på tyget men har också gjort ett collage av Morris-tyger, en råkantsapplikation, tror att detta blir mycket bättre. 


Nedanför panelen skall man i valfri teknik göra en tågvagn eller ett lok. Jag sprättade bort den vagn jag broderat till min första panel och tänkte använda den, men ville först ha lite brun färg som på själva panelen. Broderiet färgade! Inte bara lite utan helblått, flammigt, katastrof! Och jag hade verkligen ingen lust att göra en ny vagn. Color Catcher blev räddningen.

Orientexpressen

Vår Art Quilt Circle som har pågått sedan hösten 2019 planerar sin första gemensamma utställning i juni. I veckan har vi varit och tittat på lokalen, vi kommer att ställa ut i Järnboden, Harg. Vi är nio stycken men kan disponera tre plan så det verkar fungera. Sitter nu och pusslar med små miniatyrbilder på mina kviltar för att se hur jag skall hänga dem.

Jag länkar till Off the Wall Friday
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snart är det dags

Nu annonserar Storvretabiblioteket min utställning! Glädje Datum och tid Lördag 18 september Plats Storvretabiblioteket, Fullerövägen 1, 743 32 Storvreta Beskrivning Vera Holmgren visar arbeten utförda i art quilt-teknik. Utställningen pågår 18 sep – 9 okt. Jag visar några verk som inte var med på utställningen i Järnboden, Harg och Palomena-kvilten är klar, den kommer att finnas på plats med en specialtillverkad etikett. Det är fredag och jag länkar till  Off the Wall Friday

Lite vilsen

Jag har precis installerat en ny PC och just nu håller all data på att föras över från den gamla till den nya. Det är nio år sedan jag bytte dator, Supporten trodde nog de hörde fel när jag ringde! Det skall gå att använda datorn medan filöverföringen sker så jag jobbar vidare men känner mig lite vilsen eftersom jag varken hittar foton eller epost just nu.  SAQA Benefit Auction  äger rum 10 sep - 3 okt. Jag har bidragit med ett verk, det är nog femte eller sjätte gången jag deltar men förra årets bidrag är fortfarande inte sålt. Hoppas på bättre lycka denna gång, alla intäkter tillfaller SAQA, jag tycker att jag får ut så mycket av mitt medlemskap i den föreningen.  Jag har fortsatt att arbeta med Palomena, min gulgröna kvilt. Den är nästa klar nu och jag hoppas att hinna få med den när jag skall ha utställning om ett par veckor i Storvreta bibliotek, mer om det senare! Jag länkar till  Off the Wall Friday .

Nu har hösten stormat in

Som ni märker så har jag bytt layout på min blogg och det märkliga var att under arbetet fann jag en massa kommentarer till mina inlägg, kommentarer som jag aldrig hade sett. Det var ju både snopet och glädjande, snopet eftersom jag aldrig har svarat på frågor som ställts. Jag skall försöka att gå igenom inläggen och se om jag kan svara på några inlägg. Jag har skickat in en liten kvilt till SAQAs (Studio Art Quilt Associates) Trunk Show som kommer att pågå under två år. Inspiration till kvilten fick jag när jag deltog i facebookgruppen Dogma-boderier. Jag har sytt den i tre lager med hemvävt linnetyg som bakgrund, applicerat smala tunna remsor av tidningspapper för hand som jag sedan bestrukit med Matte Medium för hållbarheten. Handbroderat olika sorters stygn med handfärgad silketråd. Jag såg faktiskt att SAQA hade ett foto på kvilten i ett av sina veckobrev.  SAQA Trunk Show Min utställning GLÄDJE  går nu in på sin sista vecka. Jag har sett positiva inlägg och jag har också sålt så