18 september 2012

Patchwork 18th European Meeting
Sainte-Croix-Aux-Mines
Kviltfestivalen i Alsace ägde rum i Val d'Argent i byarna Sainte-Marie-Aux-Mines,  Lièpvre, Rombach-Le-Franc och "vår by", Sainte-Croix-Aux-Mines. Promenaden från huset där vi bodde ner till Sainte-Croix-Aux-Mines tog ungefär en kvart. Byn ligger i en dalgång och där är otroligt vackert. Första morgonen var rätt kylig men sedan hade vi härlig sensommarvärme. Shuttlebuss gick mellan byarna så det var mycket smidigt att ta sig runt och på köpet fick vi se oss omkring i omgivningarna.

Elsbeth Nusser-Lampe "Zeitlos
Without time"
Detalj se nedan
 
Första stoppet i Sainte-Croix-Aux-Mines gjorde vi hos Elsbeth Nusser-Lampe som vi gick kurs för under fyra dagar i våras. Jag blev speciellt förtjust i kvilten ovan på bild.
På eftermiddagen lyssnade vi på Jack Walsh från USA som föreläste om "The Art Quilt - a New Fine Art Medium", vi fick också tillfälle att se delar av hans samling på drygt 90 kviltar.
Detalj av Joan Lintault "When the Bee Stings" ur "The Collection of John M. Walch III"
Inge Hueber från Tyskland hade en utställning "Colours Singing" och jag blev mycket förtjust i hennes kviltar. Många av hennes arbeten hade "visible seams" 

Inge Hueber
Inge Hueber
Detaljbild

 
European Quilt Association (EQA) presenterade ett urval kviltar från olika medlemsländer
 
 

EQA-bidrag från Italien

Detaljbilder nedan
 
 
 
Sverige bidrog med två kviltar till EQAs utställning, nedan visas en av dem
Zeljka Celegin "6 Degrees", Sverige
 
I Eglise de l'Assomption i Lièpvre ställde Sheena Norquay från Skottland ut "Seasonnal Inspirations". Jag försökte att fånga hennes fantastiska årskvilt på ett panoramafoto men lyckades inte så bra, men titta på kviltningen!

Sheena Norquay
Sheena Norquay

Linda Kemshall, som nyligen fick en dotter, fick ett av prisen i tävlingen "Yesterday, Today, Tomorrow" för sin kvilt (nedan)
Linda Kemshall

Cherilyn Martin (nedan) visade spännande kviltar, många med texter

 
Slutligen visar jag två japanska kviltar i blått som jag tycker mycket om
 

Detalj av kvilten ovan

Reiko Sato "Stripes and Kasuri Harmony"

Detalj av Reiko Satos kvilt
Vi kom hem natten till igår så jag fick just inget gjort den dagen. Nu har jag suttit länge med bloggen, ikväll skall Kviltgruppen träffas och imorgon har jag bjudit hit några vänner för att äta surströmming så nu måste jag städa upp lite!

6 kommentarer:

 1. Tack för mycket vackra bilder som Du delar med Dig av från kviltfestivalen Du har besökt. En härlig resa kan jag förstå.

  Dollandesign

  SvaraRadera
 2. Meen... vilken lycka det måste vara att ha fått de dessa konstverk i verkligheten!! Dina bilder är jättefina! Kunde du gå därifrån??
  Kram

  SvaraRadera
 3. What a wonderful trip! Thank you so much for sharing it with us :-)

  SvaraRadera
 4. Åhhhh surströmming!!!!!!!!

  SvaraRadera
 5. Thank you for your lovely comment on my blog :-) Have considered adding your email address to your profile? It would make answering your comments easier :-)

  SvaraRadera
 6. åh vad kul att få åka på kvitlfestival. Tack för att du delar med dig av så bra bilder.

  SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!