Fortsätt till huvudinnehåll

Patchwork 18th European Meeting




Sainte-Croix-Aux-Mines
Kviltfestivalen i Alsace ägde rum i Val d'Argent i byarna Sainte-Marie-Aux-Mines,  Lièpvre, Rombach-Le-Franc och "vår by", Sainte-Croix-Aux-Mines. Promenaden från huset där vi bodde ner till Sainte-Croix-Aux-Mines tog ungefär en kvart. Byn ligger i en dalgång och där är otroligt vackert. Första morgonen var rätt kylig men sedan hade vi härlig sensommarvärme. Shuttlebuss gick mellan byarna så det var mycket smidigt att ta sig runt och på köpet fick vi se oss omkring i omgivningarna.

Elsbeth Nusser-Lampe "Zeitlos
Without time"
Detalj se nedan
 
Första stoppet i Sainte-Croix-Aux-Mines gjorde vi hos Elsbeth Nusser-Lampe som vi gick kurs för under fyra dagar i våras. Jag blev speciellt förtjust i kvilten ovan på bild.
På eftermiddagen lyssnade vi på Jack Walsh från USA som föreläste om "The Art Quilt - a New Fine Art Medium", vi fick också tillfälle att se delar av hans samling på drygt 90 kviltar.
Detalj av Joan Lintault "When the Bee Stings" ur "The Collection of John M. Walch III"
Inge Hueber från Tyskland hade en utställning "Colours Singing" och jag blev mycket förtjust i hennes kviltar. Många av hennes arbeten hade "visible seams" 

Inge Hueber
Inge Hueber
Detaljbild

 
European Quilt Association (EQA) presenterade ett urval kviltar från olika medlemsländer
 
 

EQA-bidrag från Italien

Detaljbilder nedan
 
 
 
Sverige bidrog med två kviltar till EQAs utställning, nedan visas en av dem
Zeljka Celegin "6 Degrees", Sverige
 
I Eglise de l'Assomption i Lièpvre ställde Sheena Norquay från Skottland ut "Seasonnal Inspirations". Jag försökte att fånga hennes fantastiska årskvilt på ett panoramafoto men lyckades inte så bra, men titta på kviltningen!

Sheena Norquay
Sheena Norquay

Linda Kemshall, som nyligen fick en dotter, fick ett av prisen i tävlingen "Yesterday, Today, Tomorrow" för sin kvilt (nedan)
Linda Kemshall

Cherilyn Martin (nedan) visade spännande kviltar, många med texter

 
Slutligen visar jag två japanska kviltar i blått som jag tycker mycket om
 

Detalj av kvilten ovan

Reiko Sato "Stripes and Kasuri Harmony"

Detalj av Reiko Satos kvilt
Vi kom hem natten till igår så jag fick just inget gjort den dagen. Nu har jag suttit länge med bloggen, ikväll skall Kviltgruppen träffas och imorgon har jag bjudit hit några vänner för att äta surströmming så nu måste jag städa upp lite!

Kommentarer

  1. Tack för mycket vackra bilder som Du delar med Dig av från kviltfestivalen Du har besökt. En härlig resa kan jag förstå.

    Dollandesign

    SvaraRadera
  2. Meen... vilken lycka det måste vara att ha fått de dessa konstverk i verkligheten!! Dina bilder är jättefina! Kunde du gå därifrån??
    Kram

    SvaraRadera
  3. What a wonderful trip! Thank you so much for sharing it with us :-)

    SvaraRadera
  4. Thank you for your lovely comment on my blog :-) Have considered adding your email address to your profile? It would make answering your comments easier :-)

    SvaraRadera
  5. åh vad kul att få åka på kvitlfestival. Tack för att du delar med dig av så bra bilder.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!

Populära inlägg i den här bloggen

Gör ett besök!

Jag har lagt upp ett ny hemsida  Veriquilt.com gör gärna ett besök! Det är ingen blogg men jag kommer att hålla den uppdaterad med lite bilder av vad jag gjort.

Nu har hösten stormat in

Som ni märker så har jag bytt layout på min blogg och det märkliga var att under arbetet fann jag en massa kommentarer till mina inlägg, kommentarer som jag aldrig hade sett. Det var ju både snopet och glädjande, snopet eftersom jag aldrig har svarat på frågor som ställts. Jag skall försöka att gå igenom inläggen och se om jag kan svara på några inlägg. Jag har skickat in en liten kvilt till SAQAs (Studio Art Quilt Associates) Trunk Show som kommer att pågå under två år. Inspiration till kvilten fick jag när jag deltog i facebookgruppen Dogma-boderier. Jag har sytt den i tre lager med hemvävt linnetyg som bakgrund, applicerat smala tunna remsor av tidningspapper för hand som jag sedan bestrukit med Matte Medium för hållbarheten. Handbroderat olika sorters stygn med handfärgad silketråd. Jag såg faktiskt att SAQA hade ett foto på kvilten i ett av sina veckobrev.  SAQA Trunk Show Min utställning GLÄDJE  går nu in på sin sista vecka. Jag har sett positiva inlägg och jag har också sålt så

När naturen härmar konsten

 Jag har fortsatt att testa min skärmaskin Cameo 4, den har många möjligheter. Det jag i första hand vill lära mig är att omvandla ett foto till en bild som går att skära som en schablon eller i tyg. Jag tog fram en bild på barnbarnen och lyckades skära ut men behöver göra lite finjusteringar.  Men det mesta av min tid upptas av att sy på ett nytt projekt av gula och gröna bitar som jag har liggande i mina lådor, helt improviserat. Kvilten kommer att mäta ungefär 50 cm x 70 cm färdig och skall kviltas med täta lodräta linjer, tändstickskviltning. En lustig sak inträffade häromdagen, jag satt ute och såg ett litet grått kryp på armstödet. Eftersom mobilen fanns inom räckhåll och jag inte såg vad det var för kryp tog jag fram mobilen och knäppte ett kort. Fantastiska färger och mönster! Jag hade aldrig sett krypet så jag tog fram appen iNaturalist och såg att det var en bärfis, en pytteliten nymf. Men i kamerans album såg jag också en bild av den kvilt jag har påbörjat och det blev ett m