Fortsätt till huvudinnehåll

Galleri - Serien "Mothers"

Mitt arbete med "Mothers" handlar om livsöden på min mors sida. Genom täta brevväxlingar har jag följt livsöden och fascinerats av historien som jag tolkat textil med hjälp av bl a akryl och fototryck. Arbetet har också resulterat i en bok med brevsamlingen.

"Självporträtt"
"Självporträtt", 30 x 30 cm. SAQA Virtual Gallery No Limits.Teknik: Art Quilt Collage, akryl på textil, fototryck på bomull och silkefiber. Maskinkviltad, fritt broderi.
"Mothers V"
"Mothers V", 40 x 40 cm. Teknik: Art Quilt Collage, akryl på textil, fototryck på linne och silkefiber. Maskinkviltad, fritt broderi.

"Ia #4"
"Ia #4", 30 x 30 cm. Teknik: Art Quilt Collage, akryl på textil, fototryck på bomull och silkefiber. Maskinkviltad, fritt broderi.

"Ia #3"

 "Ia #3", 30 cm x 30 cm. Teknik: Art Quilt Collage, akryl på textil, fototryck på bomull samt silkefibrer. Maskinkviltad, fritt broderi. Såld

"Självporträtt"

"Självporträtt", 20 cm x 30 cm. Teknik: Fototryck på silkefibrer. Applikation på linne. Fritt broderi. Privat

"Seven Generations", 100 cm x 71,5 cm. Teknik: Fototryck på bomull och silkefibrer. Råkantsapplikation på maskin. Silkebroderi, linnespets och oljekrita. Maskinkviltad

 
"Seven Generations"
"Seven Generations", detalj

 

"Ia"
"Ia", 15 x 21 cm, ingår i Through Our Hands Portrait Shuffle och är ett fototryck av ett brev på siden med en handkviltad applikation av ett fototryck på silkefibrer. Fotografiet är från 1920 och jag har bearbetat det i Photoshop. Arbetet är traditionell kvilt i tre lager som jag klistrat på canvasduken. Såld


"Dear Miss Clara #2"
"Dear Miss Clara #2", 10" x 7", ingår i SAQA Trunk Show. Fototryck på silkefiber och batik maskinapplicerade på handfärgad linnedamast. Handbroderi."Tre generationer"
"Tre generationer" 56 x 60 cm. Teknik: Fototryck på sidenorganza applicerat på handfärgat råsiden. Maskinkviltat linne och siden, dekorstygn, spets.

"Clara"
"Clara" 61 x 55 cm. Teknik: Fototryck på silkefiber och linnetyg applicerade på handfärgat råsiden. Applikation av brysselspets, maskinbroderade monogram målade med oljekrita, frihandskviltad på maskin.


"Dearest Darlings"

"Dearest Darlings" 100 x 90 cm. Teknik: Applicerat fototryck på silkefiber och linnetyg, handmålat och handfärgat siden, sidenbroderier, virkad spets. Frihandskviltad på maskin.


"Brev"

"Brev" 50 x 50 cm, djup 4 cm. Teknik: Fototryck på silkefiber och bomullstyg, handfärgad linnedamast och bomullstyg med akryltryck. Frihandskviltad på maskin. Monterad på canvas.

"Mothers II"
 "Mothers II" 49 x 49 cm - Såld Teknik: Applikationer i fototryck på silkefibrer och linnetyg, maskinbroderat monogram målat med oljekrita, målad. Mittparti i fri blockhusteknik med monogram, broderi och spets.


"Mothers IV"

"Mothers IV" 47 x 50 cm. Teknik: Fototryck på silkefiber applicerat på handfärgad linnedamast, maskinbroderat monogram målat med oljekrita. Mittparti i fri blockhusteknik, dekorstygn.
Populära inlägg i den här bloggen

Gör ett besök!

Jag har lagt upp ett ny hemsida  Veriquilt.com gör gärna ett besök! Det är ingen blogg men jag kommer att hålla den uppdaterad med lite bilder av vad jag gjort.

Nu har hösten stormat in

Som ni märker så har jag bytt layout på min blogg och det märkliga var att under arbetet fann jag en massa kommentarer till mina inlägg, kommentarer som jag aldrig hade sett. Det var ju både snopet och glädjande, snopet eftersom jag aldrig har svarat på frågor som ställts. Jag skall försöka att gå igenom inläggen och se om jag kan svara på några inlägg. Jag har skickat in en liten kvilt till SAQAs (Studio Art Quilt Associates) Trunk Show som kommer att pågå under två år. Inspiration till kvilten fick jag när jag deltog i facebookgruppen Dogma-boderier. Jag har sytt den i tre lager med hemvävt linnetyg som bakgrund, applicerat smala tunna remsor av tidningspapper för hand som jag sedan bestrukit med Matte Medium för hållbarheten. Handbroderat olika sorters stygn med handfärgad silketråd. Jag såg faktiskt att SAQA hade ett foto på kvilten i ett av sina veckobrev.  SAQA Trunk Show Min utställning GLÄDJE  går nu in på sin sista vecka. Jag har sett positiva inlägg och jag har också sålt så

Snart är det dags

Nu annonserar Storvretabiblioteket min utställning! Glädje Datum och tid Lördag 18 september Plats Storvretabiblioteket, Fullerövägen 1, 743 32 Storvreta Beskrivning Vera Holmgren visar arbeten utförda i art quilt-teknik. Utställningen pågår 18 sep – 9 okt. Jag visar några verk som inte var med på utställningen i Järnboden, Harg och Palomena-kvilten är klar, den kommer att finnas på plats med en specialtillverkad etikett. Det är fredag och jag länkar till  Off the Wall Friday