Fortsätt till huvudinnehåll

Om

 

Vera Holmgren

Storvretabo sedan 1972 och bör­jade skapa i Art Quilt-teknik 2011, en kombination av både traditionella och moderna kvilttekniker. Mina tyger är handfärgade, ofta dekorerade med akryltryck eller applikation och maskinkviltade. I serien SVART PÅ VITT får figurerna uttrycka frihet och glädje medan MATISSE i en diptyk inbjuder till dans.

Jag har gått kurs för flera internationellt kända textilkonstnärer och är medlem i SAQA (Studio Art Quilt Associates), SAQA Europe and Middle East, Kviltföreningen Rikstäcket och Uppsala Konstnärsförening samt har startat Art Quilt Circle med säte i Uppsala.

I september visas mitt verk AT THE BORDER på SAQA Europe and Middle Easts jurybedömda utställning Wide Horizons VII i Sainte-Marie-aux-Mines, Frankrike. Senare kommer den att visas på tre olika utställningar i USA under 2022.

Två andra verk, ACORN från 2021 och NO TITLE från 2020 visas nu i SAQA Virtual Gallery - Plurality of Voices och No Limits.

Jag har också deltagit i ett flertal av Uppsala Konstnärsförenings utställningar samt varit inbjuden gästutställare vid samlingsutställningar på Vänermuseet i Lidköping, Konst på väg i Tierps kommun, Kviltföreningen Rikstäckets utställningar i Sitges, Roskilde och Birmingham samt under flera år deltagit i Vårsalongen i Storvreta.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Gör ett besök!

Jag har lagt upp ett ny hemsida  Veriquilt.com gör gärna ett besök! Det är ingen blogg men jag kommer att hålla den uppdaterad med lite bilder av vad jag gjort.

Nu har hösten stormat in

Som ni märker så har jag bytt layout på min blogg och det märkliga var att under arbetet fann jag en massa kommentarer till mina inlägg, kommentarer som jag aldrig hade sett. Det var ju både snopet och glädjande, snopet eftersom jag aldrig har svarat på frågor som ställts. Jag skall försöka att gå igenom inläggen och se om jag kan svara på några inlägg. Jag har skickat in en liten kvilt till SAQAs (Studio Art Quilt Associates) Trunk Show som kommer att pågå under två år. Inspiration till kvilten fick jag när jag deltog i facebookgruppen Dogma-boderier. Jag har sytt den i tre lager med hemvävt linnetyg som bakgrund, applicerat smala tunna remsor av tidningspapper för hand som jag sedan bestrukit med Matte Medium för hållbarheten. Handbroderat olika sorters stygn med handfärgad silketråd. Jag såg faktiskt att SAQA hade ett foto på kvilten i ett av sina veckobrev.  SAQA Trunk Show Min utställning GLÄDJE  går nu in på sin sista vecka. Jag har sett positiva inlägg och jag har också sålt så

Snart är det dags

Nu annonserar Storvretabiblioteket min utställning! Glädje Datum och tid Lördag 18 september Plats Storvretabiblioteket, Fullerövägen 1, 743 32 Storvreta Beskrivning Vera Holmgren visar arbeten utförda i art quilt-teknik. Utställningen pågår 18 sep – 9 okt. Jag visar några verk som inte var med på utställningen i Järnboden, Harg och Palomena-kvilten är klar, den kommer att finnas på plats med en specialtillverkad etikett. Det är fredag och jag länkar till  Off the Wall Friday