Fortsätt till huvudinnehåll

Babytäcke och en utmaning

Jag har sytt ett litet babytäcke 70 x 85 cm. Använde mig av rutor 2 x 2" (scraps) som jag sammanfogade i block med fyra rutor i varje, slutligen frihandsquiltade jag lite slingor mellan blocken. Jag var riktigt nervös när jag slängde täcket i maskinen för tvätt, vissa lappar var tvättade men inte alla och det hade varit tråkigt om de färgade. Täcket klarade sig och jag hoppas mottagarens mamma blir nöjd.

Under eftermiddagen har jag jobbat med mönster till Söndagsgruppens utmaning. Det är en quilt i A3-format och jag har hämtat inspiration från en kakelvägg i Barcelona. Blocken mäter 6,5" och jag gör dem i Paper Piecing. Tygerna, förutom det blå stormönstrade, är från Provence. Det stormönstrade är ett Delft-tyg, internationellt så det förslår.
Förslag till mönster
Detalj av kakelvägg

Kommentarer

  1. Beautiful work. Your quilts are lovely. The colors you chose for the squares are FANTASTIC!!
    Happy Quilting,
    Heather

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!

Populära inlägg i den här bloggen

Gör ett besök!

Jag har lagt upp ett ny hemsida  Veriquilt.com gör gärna ett besök! Det är ingen blogg men jag kommer att hålla den uppdaterad med lite bilder av vad jag gjort.

Nu har hösten stormat in

Som ni märker så har jag bytt layout på min blogg och det märkliga var att under arbetet fann jag en massa kommentarer till mina inlägg, kommentarer som jag aldrig hade sett. Det var ju både snopet och glädjande, snopet eftersom jag aldrig har svarat på frågor som ställts. Jag skall försöka att gå igenom inläggen och se om jag kan svara på några inlägg. Jag har skickat in en liten kvilt till SAQAs (Studio Art Quilt Associates) Trunk Show som kommer att pågå under två år. Inspiration till kvilten fick jag när jag deltog i facebookgruppen Dogma-boderier. Jag har sytt den i tre lager med hemvävt linnetyg som bakgrund, applicerat smala tunna remsor av tidningspapper för hand som jag sedan bestrukit med Matte Medium för hållbarheten. Handbroderat olika sorters stygn med handfärgad silketråd. Jag såg faktiskt att SAQA hade ett foto på kvilten i ett av sina veckobrev.  SAQA Trunk Show Min utställning GLÄDJE  går nu in på sin sista vecka. Jag har sett positiva inlägg och jag har också sålt så

Snart är det dags

Nu annonserar Storvretabiblioteket min utställning! Glädje Datum och tid Lördag 18 september Plats Storvretabiblioteket, Fullerövägen 1, 743 32 Storvreta Beskrivning Vera Holmgren visar arbeten utförda i art quilt-teknik. Utställningen pågår 18 sep – 9 okt. Jag visar några verk som inte var med på utställningen i Järnboden, Harg och Palomena-kvilten är klar, den kommer att finnas på plats med en specialtillverkad etikett. Det är fredag och jag länkar till  Off the Wall Friday