Fortsätt till huvudinnehåll

Kursförberedelser och getingsommar

Imorse innan solen stod som högst satte jag igång att skära diamanter som jag skall ha med mig till kursen för Kaffe Fassett i Birmingham. I kursanvisningarna står att man skall skära 5 - 6 diamanter av varje tyg och testa att kombinera dem. Jag har köpt tyger av fyra olika designers, Kaffe Fassett, Brandon Marbly, Philip Jacobs och Martha Negley, alla från Rowans (om jag inte minns fel). Tygerna fungerar mer eller mindre bra tillsammans, jag har kanske svårast att placera in Brandon Marbleys zig-zag men det gick så småningom. Tyvärr är bilden alldeles för mörk i nederkanten, men det får duga. Jag skall låta den sitta uppe på designväggen ett tag så jag kan testa lite andra kombinationer.

Vid lunchtid tog jag en paus i skärandet och gick ut i trädgården för att rensa lite. Jag gav mig på att kapa en idegransgren för att ge mer utrymme till en ros. Det gick inte så bra, grenen var för grov, men när jag höll på reagerade jag över att det surrande så omkring mig. Plötsligt upptäckte jag att jag trampat i ett getingbo och blev stucken i knät! Tur nog är det bara bin jag är allergisk emot så det gick bra, men jag gick inomhus och stängde fönstren, sedan tröstade jag mig med en glass.

Ge gärna tips om hur jag kan förbättra kompositionen!

Kommentarer

 1. Läckert med romberna, det ser jättehärligt ut. Maffigt mycket färg.
  Otur med getingarna, hoppas de har vett att flytta!

  SvaraRadera
 2. Why would you want to "improve" it? I think it looks FABULOUS!! It's reminds me of a blooming garden, and the way you arranged the fabric so it seamlessly blends from the lights to darks is pure genius.

  The heck with what the instructions say - make the quilt you want. Check out all the different interpertations of Kaffe's Sunflower/Diamond quilt. Also, the Blooming 9-patch quilt from the book "Traditions with a Twist."

  I think you did a great job combining the fabrics.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!

Populära inlägg i den här bloggen

Gör ett besök!

Jag har lagt upp ett ny hemsida  Veriquilt.com gör gärna ett besök! Det är ingen blogg men jag kommer att hålla den uppdaterad med lite bilder av vad jag gjort.

Nu har hösten stormat in

Som ni märker så har jag bytt layout på min blogg och det märkliga var att under arbetet fann jag en massa kommentarer till mina inlägg, kommentarer som jag aldrig hade sett. Det var ju både snopet och glädjande, snopet eftersom jag aldrig har svarat på frågor som ställts. Jag skall försöka att gå igenom inläggen och se om jag kan svara på några inlägg. Jag har skickat in en liten kvilt till SAQAs (Studio Art Quilt Associates) Trunk Show som kommer att pågå under två år. Inspiration till kvilten fick jag när jag deltog i facebookgruppen Dogma-boderier. Jag har sytt den i tre lager med hemvävt linnetyg som bakgrund, applicerat smala tunna remsor av tidningspapper för hand som jag sedan bestrukit med Matte Medium för hållbarheten. Handbroderat olika sorters stygn med handfärgad silketråd. Jag såg faktiskt att SAQA hade ett foto på kvilten i ett av sina veckobrev.  SAQA Trunk Show Min utställning GLÄDJE  går nu in på sin sista vecka. Jag har sett positiva inlägg och jag har också sålt så

Snart är det dags

Nu annonserar Storvretabiblioteket min utställning! Glädje Datum och tid Lördag 18 september Plats Storvretabiblioteket, Fullerövägen 1, 743 32 Storvreta Beskrivning Vera Holmgren visar arbeten utförda i art quilt-teknik. Utställningen pågår 18 sep – 9 okt. Jag visar några verk som inte var med på utställningen i Järnboden, Harg och Palomena-kvilten är klar, den kommer att finnas på plats med en specialtillverkad etikett. Det är fredag och jag länkar till  Off the Wall Friday