Fortsätt till huvudinnehåll

Diamonds

"Diamonds" på designväggen
Söndagsgruppen har bokat in sig med helpension på Björkdala gård nu på lördag och söndag. Vi var där förra våren också och hade härliga dagar med god mat och mycket sy och prat. Idag har jag skurit tyger och förberett det jag skall ha med, det blir Kaffe Fassetts "Diamonds" som  jag påbörjade på festivalen i Birmingham förra året. Nu har den legat till sig och jag har flyttat runt blocken lite och känner mig rätt nöjd. Quilten är tänkt som överkast till dubbelsäng så den blir ungefär 235 x 235 cm inkl ram som jag ännu inte bestämt. Jag tänker maskinquilta i lodräta linjer i diamantspetsarna så det bör inte bli något problem.

I tisdags var jag på Quiltcaféet, det var näst sista gången före sommaren och ganska många var där. Vi brukar träffas kl 18 - 21 så det blir inte så mycket man hinner sy eftersom vi har fikapaus också. Jag påbörjade i alla fall ramarna på Kasuri-quilten.

Kommentarer

  1. Jag använder en online översättare, så förlåt eventuella fel!

    Jag älskar din diamant täcke, och sedan fortsatte med att visa ditt fotoalbum. Vi har mycket liknande smak i tyger och mönster. (Kaffe Fassett!) Tack för att dela ditt arbete.

    Vänliga hälsningar
    Denise - Arcata CA

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!

Populära inlägg i den här bloggen

Gör ett besök!

Jag har lagt upp ett ny hemsida  Veriquilt.com gör gärna ett besök! Det är ingen blogg men jag kommer att hålla den uppdaterad med lite bilder av vad jag gjort.

Nu har hösten stormat in

Som ni märker så har jag bytt layout på min blogg och det märkliga var att under arbetet fann jag en massa kommentarer till mina inlägg, kommentarer som jag aldrig hade sett. Det var ju både snopet och glädjande, snopet eftersom jag aldrig har svarat på frågor som ställts. Jag skall försöka att gå igenom inläggen och se om jag kan svara på några inlägg. Jag har skickat in en liten kvilt till SAQAs (Studio Art Quilt Associates) Trunk Show som kommer att pågå under två år. Inspiration till kvilten fick jag när jag deltog i facebookgruppen Dogma-boderier. Jag har sytt den i tre lager med hemvävt linnetyg som bakgrund, applicerat smala tunna remsor av tidningspapper för hand som jag sedan bestrukit med Matte Medium för hållbarheten. Handbroderat olika sorters stygn med handfärgad silketråd. Jag såg faktiskt att SAQA hade ett foto på kvilten i ett av sina veckobrev.  SAQA Trunk Show Min utställning GLÄDJE  går nu in på sin sista vecka. Jag har sett positiva inlägg och jag har också sålt så

Snart är det dags

Nu annonserar Storvretabiblioteket min utställning! Glädje Datum och tid Lördag 18 september Plats Storvretabiblioteket, Fullerövägen 1, 743 32 Storvreta Beskrivning Vera Holmgren visar arbeten utförda i art quilt-teknik. Utställningen pågår 18 sep – 9 okt. Jag visar några verk som inte var med på utställningen i Järnboden, Harg och Palomena-kvilten är klar, den kommer att finnas på plats med en specialtillverkad etikett. Det är fredag och jag länkar till  Off the Wall Friday