Fortsätt till huvudinnehåll

En härlig syhelg

 Nu har jag kommit hem från syhelgen på Björkdala kursgård. Vi hade tur med vädret och kunde sitta ute och fika. Pionen som jag satt i ingressen fotograferade jag på Björkdala. Den är självsådd och troligen en korsning mellan en kinesisk buskpion och en vit pion.

Helgen var lyckad, alla i Söndagsgruppen kunde komma och vi satt uppe rätt länge på lördagskvällen och pratade. Jag kom igång med att sy ihop "diamanter" till mitt sängöverkast (syns på bilden bakom Ewa)
Ewa gör block av en Jelly Roll
Maggan letar idéer


Katarina har skurit remsor till ett överkast
Anne tittar upp från quiltningen
Lena gjorde smycken som förskönade ossCissi syr ramar på sitt vänskapstäcke

Idag kom ett paket från Glorious Color med baksidestyg till "diamantöverkastet" och tyg till en Flea Market Bag. Beställningen gjorde jag för fem dagar sedan så det var en överraskande snabb leverans från USA. Jag har upptäckt att Hancock of Paducah numera debiterar USD 20 som lägst för leverans till Sverige medan t ex Glorious Color tar USD 13.95 för 6 yards så det var lite skillnad!
Backing, Kaffe Fassett "Two Tone Stripe" för USD 4/yard

Tyg till Flea Market Bag
Anne tipsade om en mönstertidning, Ottobre, som bl a har mönster till barnkläder, jag kanske skall sy en klänning till barnbarnet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Gör ett besök!

Jag har lagt upp ett ny hemsida  Veriquilt.com gör gärna ett besök! Det är ingen blogg men jag kommer att hålla den uppdaterad med lite bilder av vad jag gjort.

Nu har hösten stormat in

Som ni märker så har jag bytt layout på min blogg och det märkliga var att under arbetet fann jag en massa kommentarer till mina inlägg, kommentarer som jag aldrig hade sett. Det var ju både snopet och glädjande, snopet eftersom jag aldrig har svarat på frågor som ställts. Jag skall försöka att gå igenom inläggen och se om jag kan svara på några inlägg. Jag har skickat in en liten kvilt till SAQAs (Studio Art Quilt Associates) Trunk Show som kommer att pågå under två år. Inspiration till kvilten fick jag när jag deltog i facebookgruppen Dogma-boderier. Jag har sytt den i tre lager med hemvävt linnetyg som bakgrund, applicerat smala tunna remsor av tidningspapper för hand som jag sedan bestrukit med Matte Medium för hållbarheten. Handbroderat olika sorters stygn med handfärgad silketråd. Jag såg faktiskt att SAQA hade ett foto på kvilten i ett av sina veckobrev.  SAQA Trunk Show Min utställning GLÄDJE  går nu in på sin sista vecka. Jag har sett positiva inlägg och jag har också sålt så

Snart är det dags

Nu annonserar Storvretabiblioteket min utställning! Glädje Datum och tid Lördag 18 september Plats Storvretabiblioteket, Fullerövägen 1, 743 32 Storvreta Beskrivning Vera Holmgren visar arbeten utförda i art quilt-teknik. Utställningen pågår 18 sep – 9 okt. Jag visar några verk som inte var med på utställningen i Järnboden, Harg och Palomena-kvilten är klar, den kommer att finnas på plats med en specialtillverkad etikett. Det är fredag och jag länkar till  Off the Wall Friday