Fortsätt till huvudinnehåll

Mitten i fokus

Nu har jag varit två dagar på Leufsta Quilt, gått kurs för Mirjam Pet-Jacobs och påbörjat en Window-Quilt. Det har varit jätteroliga dagar! Jag var inte så lite orolig innan jag for, dels eftersom jag aldrig har testat Art Quilt tidigare, dels eftersom "fritt skapande" är en jätteutmaning för mig. Men jag överträffade mig själv och det gick riktigt bra.
Mittblock (något beskuret)
Mittbocket gjorde jag av två lager vit sidenorganza. Jag la rundlar av knyppeltråd mellan lagren för att forma en blomma och antydan till blad. Quiltade i rundlarna och lite "bubblor" med vit rayontråd. Sedan gjorde jag en ram av frihandsquiltad spets på Soluvlies. Nu håller jag på att quilta den yttre ramen i Crazy Quilt.
Detalj av yttre ram
Till ramen har jag använt vita tyger med olika struktur av linne eller bomull. Det är bitar av en hemvävd handduk, lite engelsk brodyr, batist m m. En liten bit knypplad spets finns också med samt några små "stänk" av crèmefärgat siden från en underklänning. Från början la jag in stänk av mörkt violett siden men ångrade mig och bytte sedan ut bitarna mot crèmefärgat (jag är fena på att sprätta!).
Judits kursarbete

Kommentarer

  1. Hej Vera !
    Jag har skickat dig en award . Läs min blog .

    Yvonne
    http://www.yvonnesquiltingandflowers.blogspot.com/

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!

Populära inlägg i den här bloggen

Gör ett besök!

Jag har lagt upp ett ny hemsida  Veriquilt.com gör gärna ett besök! Det är ingen blogg men jag kommer att hålla den uppdaterad med lite bilder av vad jag gjort.

Nu har hösten stormat in

Som ni märker så har jag bytt layout på min blogg och det märkliga var att under arbetet fann jag en massa kommentarer till mina inlägg, kommentarer som jag aldrig hade sett. Det var ju både snopet och glädjande, snopet eftersom jag aldrig har svarat på frågor som ställts. Jag skall försöka att gå igenom inläggen och se om jag kan svara på några inlägg. Jag har skickat in en liten kvilt till SAQAs (Studio Art Quilt Associates) Trunk Show som kommer att pågå under två år. Inspiration till kvilten fick jag när jag deltog i facebookgruppen Dogma-boderier. Jag har sytt den i tre lager med hemvävt linnetyg som bakgrund, applicerat smala tunna remsor av tidningspapper för hand som jag sedan bestrukit med Matte Medium för hållbarheten. Handbroderat olika sorters stygn med handfärgad silketråd. Jag såg faktiskt att SAQA hade ett foto på kvilten i ett av sina veckobrev.  SAQA Trunk Show Min utställning GLÄDJE  går nu in på sin sista vecka. Jag har sett positiva inlägg och jag har också sålt så

Snart är det dags

Nu annonserar Storvretabiblioteket min utställning! Glädje Datum och tid Lördag 18 september Plats Storvretabiblioteket, Fullerövägen 1, 743 32 Storvreta Beskrivning Vera Holmgren visar arbeten utförda i art quilt-teknik. Utställningen pågår 18 sep – 9 okt. Jag visar några verk som inte var med på utställningen i Järnboden, Harg och Palomena-kvilten är klar, den kommer att finnas på plats med en specialtillverkad etikett. Det är fredag och jag länkar till  Off the Wall Friday