Fortsätt till huvudinnehåll

En gammal stad

Jag har kämpat med en kvilt till kursen Dyeing to Design, en kvilt som skulle göras enligt konstens alla regler av mina färgade tyger. Det vill sig inte! Jag hade färgat en serie med, i och för sig vackra, tyger i olika nyanser av turkos och fuchsia och skar remsor av dessa till en kvilt, men den blev bara rörig. Det kommer att bli två necessärer så småningom av den kvilten. Men något måste jag ju åstadkomma, så jag grävde bland de tyger jag färgat tidigare och bestämde mig för ett motiv med en gammal stadsruin. Först blev det gröna mittpartiet alldeles för ljust och platt och det gamla trädet alldeles för mörkt (men stammen hade verkligen en vacker brun färg).
Första försöket ...
Nu har jag försökt att rätta till nyanserna och jag tycker att det har blivit bättre, spännande att höra ett omdöme.
... andra försöket
Igår nåddes jag av det dystra beskedet att Nordisk Quilt Träff, NQT 2014, i Norge blir inställt pga för få deltagare. Undrar om det kanske var fler än jag som tyckte att det verkade omständigt att ta sig till Sarpsborg? Jag tycker synd om arrangörerna, det ligger mycket arbete bakom ett sådant arrangemang, men jag tycker också att det känns snopet för oss 51 kviltare från de nordiska länderna som skickat in bidrag till tävling och utställningen "Min skattkista". "... hoppas att ni vill visa era kviltar vid något annat tillfälle ..." Jag har jobbat med mitt bidrag i nästan ett år inför utställningen och känner mig avsnoppad av det beskedet. Nu har jag skrivit och bett att de skall höra om inte utställningen kan visas på EQA i Birmingham istället, tävling behöver det ju inte vara men insända bidrag borde kunna visas.

Detta länkar jag till Off the Wall Fridays, titta gärna in.

Kommentarer

  1. Tråkigt, då hoppas vi att du får ställa ut i Birmingham istället. Lycka till! Kram från Adam och Malin

    SvaraRadera
  2. Hej Vera, Jag hålle med dig. Du kanske kan höra av dig till mig. Jag har hittat den delen till Janome Symaskin som jag lovade att Du skulle få, det är ett verktyg för att kunna sy cirklar.
    MVH
    Christl

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!

Populära inlägg i den här bloggen

Gör ett besök!

Jag har lagt upp ett ny hemsida  Veriquilt.com gör gärna ett besök! Det är ingen blogg men jag kommer att hålla den uppdaterad med lite bilder av vad jag gjort.

Nu har hösten stormat in

Som ni märker så har jag bytt layout på min blogg och det märkliga var att under arbetet fann jag en massa kommentarer till mina inlägg, kommentarer som jag aldrig hade sett. Det var ju både snopet och glädjande, snopet eftersom jag aldrig har svarat på frågor som ställts. Jag skall försöka att gå igenom inläggen och se om jag kan svara på några inlägg. Jag har skickat in en liten kvilt till SAQAs (Studio Art Quilt Associates) Trunk Show som kommer att pågå under två år. Inspiration till kvilten fick jag när jag deltog i facebookgruppen Dogma-boderier. Jag har sytt den i tre lager med hemvävt linnetyg som bakgrund, applicerat smala tunna remsor av tidningspapper för hand som jag sedan bestrukit med Matte Medium för hållbarheten. Handbroderat olika sorters stygn med handfärgad silketråd. Jag såg faktiskt att SAQA hade ett foto på kvilten i ett av sina veckobrev.  SAQA Trunk Show Min utställning GLÄDJE  går nu in på sin sista vecka. Jag har sett positiva inlägg och jag har också sålt så

Snart är det dags

Nu annonserar Storvretabiblioteket min utställning! Glädje Datum och tid Lördag 18 september Plats Storvretabiblioteket, Fullerövägen 1, 743 32 Storvreta Beskrivning Vera Holmgren visar arbeten utförda i art quilt-teknik. Utställningen pågår 18 sep – 9 okt. Jag visar några verk som inte var med på utställningen i Järnboden, Harg och Palomena-kvilten är klar, den kommer att finnas på plats med en specialtillverkad etikett. Det är fredag och jag länkar till  Off the Wall Friday