Fortsätt till huvudinnehåll

Ett grått vinterlandskap

Första uppgiften i Dyeing to Design var att färga tyger i gråskala och sedan göra en kvilt att detta. Det skulle naturligtvis bygga på ljust - mellan - mörkt och man skulle pröva sig fram i skiss var de olika nyanserna skulle ligga. Som jag berättat lite om tidigare så har jag hållit på med ett "Vinterlandskap" som nu är klart. Jag gillar särskilt fjällen i bakgrunden.

"Vinterlandskap"  58 x 42 cm
Detaljbild
Det är intensiva kursveckor men väldigt lärorikt och roligt! Just nu har jag tyg på tork som har legat i sodabad, jag tänkte försöka mig på screentryck imorgon.

Jag har blivit medlem i en grupp som heter The Art Quilt Blog, några av deras medlemmar har jag haft kontakt med tidigare så jag tror att det kan bli givande.

Nu skall jag göra en screenram!

Kommentarer

 1. Dette var veldig fint! Nydelig landskap i gråtoner bak det hvite tréet.

  SvaraRadera
 2. En jättefin tavla, Du har verkligen lyckats!
  Har Du någon gång gått kurs för Katriina?
  kram

  SvaraRadera
 3. Hej Vera, Vad Du är duktig. Mycket roligt att se det du har gjort.
  MVH
  Christl

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!

Populära inlägg i den här bloggen

Gör ett besök!

Jag har lagt upp ett ny hemsida  Veriquilt.com gör gärna ett besök! Det är ingen blogg men jag kommer att hålla den uppdaterad med lite bilder av vad jag gjort.

Nu har hösten stormat in

Som ni märker så har jag bytt layout på min blogg och det märkliga var att under arbetet fann jag en massa kommentarer till mina inlägg, kommentarer som jag aldrig hade sett. Det var ju både snopet och glädjande, snopet eftersom jag aldrig har svarat på frågor som ställts. Jag skall försöka att gå igenom inläggen och se om jag kan svara på några inlägg. Jag har skickat in en liten kvilt till SAQAs (Studio Art Quilt Associates) Trunk Show som kommer att pågå under två år. Inspiration till kvilten fick jag när jag deltog i facebookgruppen Dogma-boderier. Jag har sytt den i tre lager med hemvävt linnetyg som bakgrund, applicerat smala tunna remsor av tidningspapper för hand som jag sedan bestrukit med Matte Medium för hållbarheten. Handbroderat olika sorters stygn med handfärgad silketråd. Jag såg faktiskt att SAQA hade ett foto på kvilten i ett av sina veckobrev.  SAQA Trunk Show Min utställning GLÄDJE  går nu in på sin sista vecka. Jag har sett positiva inlägg och jag har också sålt så

Snart är det dags

Nu annonserar Storvretabiblioteket min utställning! Glädje Datum och tid Lördag 18 september Plats Storvretabiblioteket, Fullerövägen 1, 743 32 Storvreta Beskrivning Vera Holmgren visar arbeten utförda i art quilt-teknik. Utställningen pågår 18 sep – 9 okt. Jag visar några verk som inte var med på utställningen i Järnboden, Harg och Palomena-kvilten är klar, den kommer att finnas på plats med en specialtillverkad etikett. Det är fredag och jag länkar till  Off the Wall Friday