Fortsätt till huvudinnehåll

Nästan klar

"Imagine"
Jag gjorde klar min kvilt "Imagine" igår så när som på den avslutande kanten. Den kommer att ha en dold binding, det tycker jag passar bäst på en liten kvilt. Det röda partiet är frihandskviltat sedan är det raw edge appliqué och det högra partiet är handkviltat. Jag har också broderat lite med pärlgarn.
Detalj

Våren är på väg, igår var jag i stan och handlade krukväxter och ett fång underbara vita tulpaner med gröna strimmor.
När jag tittar närmare på dem så tycker jag att de liknar de rosa tulpaner som senare skall blomma i min rabatt.
 
 

Nedan: En tulpan från våren 2015

 
Det är fredag och jag länkar detta till Off the Wall Friday, besök bloggen och ta del av mycket intressant textil!

Kommentarer

 1. Those beautiful tulips are irresistible! In England we call the fancy varieties "parrot tulips" - because they often have gaudy colours, perhaps?

  SvaraRadera
 2. What is it about tulips? They have a very special charm :-)
  I like the way your quilt is coming along.
  Have a good weekend,
  xx

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!

Populära inlägg i den här bloggen

Gör ett besök!

Jag har lagt upp ett ny hemsida  Veriquilt.com gör gärna ett besök! Det är ingen blogg men jag kommer att hålla den uppdaterad med lite bilder av vad jag gjort.

Nu har hösten stormat in

Som ni märker så har jag bytt layout på min blogg och det märkliga var att under arbetet fann jag en massa kommentarer till mina inlägg, kommentarer som jag aldrig hade sett. Det var ju både snopet och glädjande, snopet eftersom jag aldrig har svarat på frågor som ställts. Jag skall försöka att gå igenom inläggen och se om jag kan svara på några inlägg. Jag har skickat in en liten kvilt till SAQAs (Studio Art Quilt Associates) Trunk Show som kommer att pågå under två år. Inspiration till kvilten fick jag när jag deltog i facebookgruppen Dogma-boderier. Jag har sytt den i tre lager med hemvävt linnetyg som bakgrund, applicerat smala tunna remsor av tidningspapper för hand som jag sedan bestrukit med Matte Medium för hållbarheten. Handbroderat olika sorters stygn med handfärgad silketråd. Jag såg faktiskt att SAQA hade ett foto på kvilten i ett av sina veckobrev.  SAQA Trunk Show Min utställning GLÄDJE  går nu in på sin sista vecka. Jag har sett positiva inlägg och jag har också sålt så

Snart är det dags

Nu annonserar Storvretabiblioteket min utställning! Glädje Datum och tid Lördag 18 september Plats Storvretabiblioteket, Fullerövägen 1, 743 32 Storvreta Beskrivning Vera Holmgren visar arbeten utförda i art quilt-teknik. Utställningen pågår 18 sep – 9 okt. Jag visar några verk som inte var med på utställningen i Järnboden, Harg och Palomena-kvilten är klar, den kommer att finnas på plats med en specialtillverkad etikett. Det är fredag och jag länkar till  Off the Wall Friday