Fortsätt till huvudinnehåll

Skimrande kurs

I helgen har jag varit kursledare för "Shimmering Triangles" som arrangerades av Maria Bussler. Vi höll till ute på Högdalens gård med härliga omgivningar.

Kursen bygger på  Jenny Bowkers mönster Shimmering Triangles och när vi hade pratat om färger och valörer och tittat på olika tygers mönster satte alla kursdeltagarna med stor entusiasm igång med att placera ut sina tyger. Efter att ha prövat olika möjligheter föll så småningom tygerna på plats och det blev ett intensivt skärande av kvadrater och sedan fick alla ge sig i kast med snabbsydda trianglar.

Maria har kommit igång men vill göra den större
Åsa hade ett favorittyg som var lite knappt och därför krävde mycket pyssel
Flitiga kursdeltagare
Nu börjar det falla på plats!
Annika blev så glad över att hennes batiktyger passade in


Eva använde mjuka toner
Mona hittade ett läckert tyg att placera i mitten


Marie var mycket säker och bestämd i sitt val
Visst får man en känsla av Monets trädgård?
 

Redan här ger Barbros kvilt en känsla av hav


Barbro har fått alla bitar på plats!
När vi skildes åt efter två intensiva dagar hade alla fått sina bitar på plats och många planerade redan för sin nästa skimrande kvilt!

Kommentarer

 1. Ser och låter spännande!! Kram♥

  SvaraRadera
 2. Så morsomt og spennende. Dette ble veldig fint;)

  SvaraRadera
 3. Så morsomt og spennende. Dette ble veldig fint;)

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig kurs det ser ut att ha varit!! Kviltarna är ju rena drömmen att titta på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Unknown... det är ju jag det!

   Radera
 5. It is interesting to see various results :-)
  xx

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!

Populära inlägg i den här bloggen

Gör ett besök!

Jag har lagt upp ett ny hemsida  Veriquilt.com gör gärna ett besök! Det är ingen blogg men jag kommer att hålla den uppdaterad med lite bilder av vad jag gjort.

Nu har hösten stormat in

Som ni märker så har jag bytt layout på min blogg och det märkliga var att under arbetet fann jag en massa kommentarer till mina inlägg, kommentarer som jag aldrig hade sett. Det var ju både snopet och glädjande, snopet eftersom jag aldrig har svarat på frågor som ställts. Jag skall försöka att gå igenom inläggen och se om jag kan svara på några inlägg. Jag har skickat in en liten kvilt till SAQAs (Studio Art Quilt Associates) Trunk Show som kommer att pågå under två år. Inspiration till kvilten fick jag när jag deltog i facebookgruppen Dogma-boderier. Jag har sytt den i tre lager med hemvävt linnetyg som bakgrund, applicerat smala tunna remsor av tidningspapper för hand som jag sedan bestrukit med Matte Medium för hållbarheten. Handbroderat olika sorters stygn med handfärgad silketråd. Jag såg faktiskt att SAQA hade ett foto på kvilten i ett av sina veckobrev.  SAQA Trunk Show Min utställning GLÄDJE  går nu in på sin sista vecka. Jag har sett positiva inlägg och jag har också sålt så

Snart är det dags

Nu annonserar Storvretabiblioteket min utställning! Glädje Datum och tid Lördag 18 september Plats Storvretabiblioteket, Fullerövägen 1, 743 32 Storvreta Beskrivning Vera Holmgren visar arbeten utförda i art quilt-teknik. Utställningen pågår 18 sep – 9 okt. Jag visar några verk som inte var med på utställningen i Järnboden, Harg och Palomena-kvilten är klar, den kommer att finnas på plats med en specialtillverkad etikett. Det är fredag och jag länkar till  Off the Wall Friday