Fortsätt till huvudinnehåll

Inspiration?

I förrgår blev jag klar med mitt bidrag till "Keep Your Eye on the Planet". Bidragen väljs ut från inskickade foton och fotograferingen tog mig nästan en halv dag. Det gäller att ljuset är rätt, att kvilten hänger rakt, att välja rätt detaljer osv. Vi har en systemkamera men jag har inte riktigt blivit vän med den, skulle både behöva och vilja gå en fotokurs, men det fick bli mobilkamera. Reglerna säger att kvilten inte får visas.

Igår fick jag epost att mitt bidrag "Ia #2" har sålts på SAQA Spotlight Auction i San Antonio, kändes verkligen både hedrande och roligt! Idag håller jag på och plockar lite bland mina tyger för att finna inspiration till något nytt.

Kan detta inspirera?
Under syhelgen som vi hade i Älvkarleö var jag flitig. Det blev en topp till ett babytäcke som jag kviltade nu i veckan, skall bara sy på binding så är den klar. Sedan sydde jag många block av scraps också men nu vill jag hitta inspiration till en Art Quilt.
 
Våren är här, jag har hittat den första blåsippan!
 
 
Jag länkar till Off the Wall Friday.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!

Populära inlägg i den här bloggen

Gör ett besök!

Jag har lagt upp ett ny hemsida  Veriquilt.com gör gärna ett besök! Det är ingen blogg men jag kommer att hålla den uppdaterad med lite bilder av vad jag gjort.

Nu har hösten stormat in

Som ni märker så har jag bytt layout på min blogg och det märkliga var att under arbetet fann jag en massa kommentarer till mina inlägg, kommentarer som jag aldrig hade sett. Det var ju både snopet och glädjande, snopet eftersom jag aldrig har svarat på frågor som ställts. Jag skall försöka att gå igenom inläggen och se om jag kan svara på några inlägg. Jag har skickat in en liten kvilt till SAQAs (Studio Art Quilt Associates) Trunk Show som kommer att pågå under två år. Inspiration till kvilten fick jag när jag deltog i facebookgruppen Dogma-boderier. Jag har sytt den i tre lager med hemvävt linnetyg som bakgrund, applicerat smala tunna remsor av tidningspapper för hand som jag sedan bestrukit med Matte Medium för hållbarheten. Handbroderat olika sorters stygn med handfärgad silketråd. Jag såg faktiskt att SAQA hade ett foto på kvilten i ett av sina veckobrev.  SAQA Trunk Show Min utställning GLÄDJE  går nu in på sin sista vecka. Jag har sett positiva inlägg och jag har också sålt så

Snart är det dags

Nu annonserar Storvretabiblioteket min utställning! Glädje Datum och tid Lördag 18 september Plats Storvretabiblioteket, Fullerövägen 1, 743 32 Storvreta Beskrivning Vera Holmgren visar arbeten utförda i art quilt-teknik. Utställningen pågår 18 sep – 9 okt. Jag visar några verk som inte var med på utställningen i Järnboden, Harg och Palomena-kvilten är klar, den kommer att finnas på plats med en specialtillverkad etikett. Det är fredag och jag länkar till  Off the Wall Friday