Fortsätt till huvudinnehåll

Jag tror på sommaren

Ja, jag tror att vi får en underbart varm och skön sommar med stilla regn nattetid, nu håller jag på att förbereda mig inför detta. I sol och värme skall jag färga tyger som naturligtvis skall bli fantastiska kviltar under sensommar och höst. Men ekorren har fullt i sitt skafferi och man skall inte kasta därför satte jag igång att färga "tråktyger" i de gamla färglösningar jag hade kvar sedan långt tillbaka. Här ser ni resultatet, jag är faktiskt mer än nöjd! Fyra tyger blev däremot misslyckade och får gå till omfärgning, jag tror att det var den orange färglösningen som spelade mig ett spratt.  Det syns inte tydligt men det röda är två olika nyanser, en klarröd och en med ytterst lite fuchia i blandningen.


Gjorde några vikningar på ett par tygbitar som blev rätt effektfulla.


I varmt vattenbad färgade jag tre nyanser av grått, lite svårt att urskilja på bild men det mörkaste är till vänster. Jag gjorde mycket svagt färgbad och lät tygerna ligga i värme under 48 tim, de blev mycket vackra! Färgen heter Neutral Grey från Dharma Trading men det är viktigt att påpeka att min färglösning var ett år gammal så den är inte helt tillförlitlig.


Jag rensade vidare i mina skåp och plockade fram toppen från Rikstäckets mysteriekvilt härom året, Card Trick. Nu är den kviltad och klar, klang och jubel! Kvilten är 135 x 180 och kviltad i diket. Ytterligare en topp har jag plockat fram och den skall kviltas idag, när det är gjort skall jag förbereda packningen inför Söndagsgruppens kvilthelg nästa vecka, då tar vi in på Djurby Gård.
Jag länkar till Nina Marie's Off the Wall Friday

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Gör ett besök!

Jag har lagt upp ett ny hemsida  Veriquilt.com gör gärna ett besök! Det är ingen blogg men jag kommer att hålla den uppdaterad med lite bilder av vad jag gjort.

Nu har hösten stormat in

Som ni märker så har jag bytt layout på min blogg och det märkliga var att under arbetet fann jag en massa kommentarer till mina inlägg, kommentarer som jag aldrig hade sett. Det var ju både snopet och glädjande, snopet eftersom jag aldrig har svarat på frågor som ställts. Jag skall försöka att gå igenom inläggen och se om jag kan svara på några inlägg. Jag har skickat in en liten kvilt till SAQAs (Studio Art Quilt Associates) Trunk Show som kommer att pågå under två år. Inspiration till kvilten fick jag när jag deltog i facebookgruppen Dogma-boderier. Jag har sytt den i tre lager med hemvävt linnetyg som bakgrund, applicerat smala tunna remsor av tidningspapper för hand som jag sedan bestrukit med Matte Medium för hållbarheten. Handbroderat olika sorters stygn med handfärgad silketråd. Jag såg faktiskt att SAQA hade ett foto på kvilten i ett av sina veckobrev.  SAQA Trunk Show Min utställning GLÄDJE  går nu in på sin sista vecka. Jag har sett positiva inlägg och jag har också sålt så

Snart är det dags

Nu annonserar Storvretabiblioteket min utställning! Glädje Datum och tid Lördag 18 september Plats Storvretabiblioteket, Fullerövägen 1, 743 32 Storvreta Beskrivning Vera Holmgren visar arbeten utförda i art quilt-teknik. Utställningen pågår 18 sep – 9 okt. Jag visar några verk som inte var med på utställningen i Järnboden, Harg och Palomena-kvilten är klar, den kommer att finnas på plats med en specialtillverkad etikett. Det är fredag och jag länkar till  Off the Wall Friday