Fortsätt till huvudinnehåll

Screentryck

Mitt första tryck, en apollofjäril
Jag har gått en mycket lärorik och trevlig kurs i screentryck på Wik folkhögskola. Kursen höll på i tio dagar och vi arbetade intensivt. Så fort jag kom hem på kvällarna satte jag mig vid datorn för att plocka fram bilder i Photoshop och förbereda mig inför nästa dags tryckning. Vi hade tillgång till datorsal på Wik men eftersom jag är van vid att arbeta i Photoshop Elements och skolan hade Photoshop cc kände jag mig mer bekväm att jobba med bilderna hemma.

Mitt första tryck blev av ett foto jag tagit på en apollofjäril. Jag markerade fjärilen och flyttade över på transparent bakgrund, rastrerade och tryckte med avfärgningspasta, antennerna la jag till i efterhand.

Jag hade också ett foto av yngsta barnbarnet på promenad med sin farfar. Bilden är så fin där de går hand i hand, pekar och berättar. Här markerade jag också bilden och kopierade över på transparent bakgrund, rastrerade och gjorde flera tryck med gråsvart färg. Senare skall jag använda bilderna i en Art Quilt.

Farfar
Något stort ville jag också trycka, det blev en midsommarduk i linne. Jag plockade blommor och spred ut på ett OH-ark och på ett annat ark lade jag några grässtån. Av detta gjorde jag två olika screenramar och tryckte sedan slumpvis på linnetyget. Ramen med apollofjärilen kom väl till pass och det blev några mörkröda fjärilar som förhöjde trycket.

Midsommarduk
Slutligen testade jag tvåfärgstryck på en grov linnehandduk, dvs jag tryckte först det svarta i bilden och med en ny ram tryckte jag det röda. Motivet är från en vargskrämma, något man målade i byarna i slutet av 1700- och början av 1800-talet för att skrämma vargen.


Vargskrämma
Veckoslutet före kursstart på Wik hade Söndagsgruppen syhelg på Djurby Gård, ett härligt ställe i närheten av Litslena i Uppland. Vädret var bra och vi blev väl omhändertagna med god mat. Jag hade köpt Fat Quarters ur William Morris Bloomsbury-Collection och hann nästan sy färdigt toppen, väl hemma såg jag att ett block låg fel - men det är rättat nu! Summa summarum, det har varit intensiva dagar!
Jag länkar till Off the Wall Friday

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Gör ett besök!

Jag har lagt upp ett ny hemsida  Veriquilt.com gör gärna ett besök! Det är ingen blogg men jag kommer att hålla den uppdaterad med lite bilder av vad jag gjort.

Nu har hösten stormat in

Som ni märker så har jag bytt layout på min blogg och det märkliga var att under arbetet fann jag en massa kommentarer till mina inlägg, kommentarer som jag aldrig hade sett. Det var ju både snopet och glädjande, snopet eftersom jag aldrig har svarat på frågor som ställts. Jag skall försöka att gå igenom inläggen och se om jag kan svara på några inlägg. Jag har skickat in en liten kvilt till SAQAs (Studio Art Quilt Associates) Trunk Show som kommer att pågå under två år. Inspiration till kvilten fick jag när jag deltog i facebookgruppen Dogma-boderier. Jag har sytt den i tre lager med hemvävt linnetyg som bakgrund, applicerat smala tunna remsor av tidningspapper för hand som jag sedan bestrukit med Matte Medium för hållbarheten. Handbroderat olika sorters stygn med handfärgad silketråd. Jag såg faktiskt att SAQA hade ett foto på kvilten i ett av sina veckobrev.  SAQA Trunk Show Min utställning GLÄDJE  går nu in på sin sista vecka. Jag har sett positiva inlägg och jag har också sålt så

Snart är det dags

Nu annonserar Storvretabiblioteket min utställning! Glädje Datum och tid Lördag 18 september Plats Storvretabiblioteket, Fullerövägen 1, 743 32 Storvreta Beskrivning Vera Holmgren visar arbeten utförda i art quilt-teknik. Utställningen pågår 18 sep – 9 okt. Jag visar några verk som inte var med på utställningen i Järnboden, Harg och Palomena-kvilten är klar, den kommer att finnas på plats med en specialtillverkad etikett. Det är fredag och jag länkar till  Off the Wall Friday