Fortsätt till huvudinnehåll

Ett öga i taget

Jag har suttit och lekt lite i Photoshop och tagit fram en bild på ett av barnbarnen som jag gärna skulle vilja göra i textil. Bilden är 40 x 50 cm, den ser lite grotesk ut när jag markerat skuggor.Jag tyckte att ögonen verkade bli bra men den ljusaste skuggan i linne fungerade inte till det tyg jag valt till ansikte. Till och från är man alltid färdig att ge upp - det är inte så enkelt i dessa tider med pandemi att ta sig till butiken och välja nytt tyg. Men så vände jag på problemet, det var kanske inte skuggans tyg det var fel på, det var kanske tyget som jag valt till ansikte!


Tack och lov för allt man sparar och inte slänger! I en låda låg ett linnetyg som jag många gånger funderat på varför jag har, en mycket blek och obestämd beige/rosa färg, alldeles utmärkt till ett ansikte! Nu skall jag försöka lägga ut skuggor och skiftningar i ansiktet innan jag tar itu med håret.

Jag länkar till Off the Wall Friday och hoppas att ni gör ett besök-


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Gör ett besök!

Jag har lagt upp ett ny hemsida  Veriquilt.com gör gärna ett besök! Det är ingen blogg men jag kommer att hålla den uppdaterad med lite bilder av vad jag gjort.

Nu har hösten stormat in

Som ni märker så har jag bytt layout på min blogg och det märkliga var att under arbetet fann jag en massa kommentarer till mina inlägg, kommentarer som jag aldrig hade sett. Det var ju både snopet och glädjande, snopet eftersom jag aldrig har svarat på frågor som ställts. Jag skall försöka att gå igenom inläggen och se om jag kan svara på några inlägg. Jag har skickat in en liten kvilt till SAQAs (Studio Art Quilt Associates) Trunk Show som kommer att pågå under två år. Inspiration till kvilten fick jag när jag deltog i facebookgruppen Dogma-boderier. Jag har sytt den i tre lager med hemvävt linnetyg som bakgrund, applicerat smala tunna remsor av tidningspapper för hand som jag sedan bestrukit med Matte Medium för hållbarheten. Handbroderat olika sorters stygn med handfärgad silketråd. Jag såg faktiskt att SAQA hade ett foto på kvilten i ett av sina veckobrev.  SAQA Trunk Show Min utställning GLÄDJE  går nu in på sin sista vecka. Jag har sett positiva inlägg och jag har också sålt så

Snart är det dags

Nu annonserar Storvretabiblioteket min utställning! Glädje Datum och tid Lördag 18 september Plats Storvretabiblioteket, Fullerövägen 1, 743 32 Storvreta Beskrivning Vera Holmgren visar arbeten utförda i art quilt-teknik. Utställningen pågår 18 sep – 9 okt. Jag visar några verk som inte var med på utställningen i Järnboden, Harg och Palomena-kvilten är klar, den kommer att finnas på plats med en specialtillverkad etikett. Det är fredag och jag länkar till  Off the Wall Friday